Avtomobilsko kasko zavarovanje

Avtomobilsko kasko zavarovanje krije škodo zaradi uničenja ali poškodovanja vozila, ki je posledica presenetljivih dogodkov v prometu in mirovanju, požarnih nevarnosti in naravnih nesreč, izginitvi in tatvini, ter zaradi dejanj tretjih oseb in posebnih dogodkov.

SPLOŠNO KASKO ZAVAROVANJE

Splošni kasko krije škodo zaradi uničenja ali poškodovanja zavarovanih stvari, ki je posledica presenetljivih in od voznikove volje neodvisnih dogodkov, ki nastanejo:

 1. v prometu in mirovanju: prometna nesreča, trčenje, prevrnitev, zdrs ali padec vozila, udarec ali padec kakega predmeta, snega ter ledenih sveč ali ledenih tvorb;
 2. zaradi dejanj tretjih oseb: nasilno ali objestno dejanje, manifestacije in demonstracije;
 3. zaradi posebnih dogodkov: padec zračnega plovila, pomoč poškodovanim osebam, preprečevanje večje škode na stvareh (ravnanje v skrajni sili).

Dodatno lahko sklenete zavarovanje dodatne opreme vozila in osebne prtljage ter stvari v vozilu.
 

DELNO KASKO ZAVAROVANJE

Z delnimi kombinacijami  avtomobilskega kaska lahko zavarujete vozilo pred naslednjimi  nevarnostmi:

 • B – požarne nevarnosti in naravne nesreče: požar, potres, direktni udar strele, nenadno zunanje toplotno in/ali kemično delovanje, eksplozija, vihar, toča, snežni ali zemeljski plaz, poplava, hudourniška ali visoka voda;
 • D – živali: neposredni dotik živali;
 • E – steklo: razbitje ali poškodovanje standardno vgrajenih stekel (razen svetlobnih teles in ogledal) na vozilu;
 • H – parkirišče: poškodovanje ali uničenje parkiranega ali ustavljenega osebnega vozila zaradi neposrednega dotika neznanega motornega vozila ter strešnih snežnih plazov, ledenih sveč ali ledenih tvorb, ki padejo s stavb na parkirano ali ustavljeno vozilo;
 • J – zunanja svetlobna telesa in ogledala: razbitje ali poškodovanje standardno vgrajenih zunanjih svetlobnih teles in ogledal na vozilu;
 • K – kraja: navadna, vlomska in roparska tatvina, rop ter protipravni odvzem vozila in stroški zamenjave ključavnic v primeru tatvine ali izgube avtomobilskih ključev.

Delni kasko lahko sklenete tudi brez splošnega kaska, razen kombinacije K. Kombinacijo B pa lahko sklenete le skupaj z zavarovanjem splošnega kaska ali zavarovanjem avtomobilske odgovornosti.


 

Delni kasko je koristen tudi v primeru uveljavljanja škode, ki jo sicer že krije splošni kasko (z izjemo B in K kombinacije), saj se v tem primeru ne upošteva odbitna franšiza, dogovorjena pri splošnem kasku, in hkrati kot zavarovanec ne izgubite že pridobljenega bonusa pri plačilu zavarovalne premije splošnega kaska.
 

PREDNOSTI

 • hitro in učinkovito reševanje škod;
 • 24-urna pomoč in informacije doma in v tujini;
 • 50 % znižanje doplačila za mlade voznike, ki opravijo Delavnico Triglav mladi ali vožnjo na simulatorju varne vožnje oz. 100 % znižanje doplačila z uporabo aplikacije DRAJV in opravljeno Delavnico Triglav mladi ali vožnjo na simulatorju varne vožnje;
 • možnost odkupa posledic prve škode pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, zavarovanju voznika in zavarovanju splošnega avtomobilskega kaska.

UGODNOSTI

 • paketi avtomobilskih zavarovanj – do 17 % paketni popust;
 • do 25 % dodatnega popusta na avtomobilska zavarovanja (AO, AO plus in zavarovanje splošnega avtomobilskega kaska) z aplikacijo Drajv
 • do 15 % popust za izkušene voznike;
 • do 5 % popust na stalnost;
 • do 55 % bonus pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, zavarovanju voznika in zavarovanju splošnega avtomobilskega kaska.

NOVOSTI

 • Za osebna vozila, ki imajo vgrajene napredne varnostne in asistenčne sisteme, ponujamo kar do 15 % popusta pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, zavarovanju voznika in zavarovanju splošnega avtomobilskega kaska.

Dodatne vsebine

Izjave strank: Andreja Zabret, Radomlje

"Decembra lani sem šla na službeno pot in malo pred Dunajem se mi je pokvaril avto. Poklicala sem asistenco in bila prijetno presenečena nad njihovo prijaznostjo in hitro odzivnostjo."

Izjave strank: Mateja Vertačnik, Ljubljana

"Iskala sem poceni zavarovanje za avto, nakar mi je kolega predlagal Zavarovalnico Triglav in njegovega lastnega zavarovalnega agenta, ki se je izkazal za zelo fleksibilnega."

Izjave strank: Mojca Hribar, Kamnik

"Dve leti nazaj smo bili na morju z družino in po treh tednih Korzike se nam je pokvaril avto. Zavarovalnica se je povezala z italijansko in že dve uri po našem klicu so nas prepeljali s taksijem v hotel, kjer so nas namestili."

Izjave strank: Rajko Šabec, Ig

"Več kot 30 let sem že zavarovan pri tej zavarovalnici in še na misel mi ne pride, da bi menjal kakšno drugo zavarovalnico. Tukaj sem zavarovan tudi paketno, imam zavarovano hišo in avto."

Izjave strank: Valentin Lampič, Ljubljana

"Nekdo me je udaril v vrata in brez policijskega zapisnika sem prišel na Zavarovalnico Triglav uveljavljat škodo na parkirišču. Izpolnili so mojo željo po popravilu avta tam, kjer je bil kupljen, in stvar je bila zaključena tik-tak."

TV oglas za Triglav komplet