Plačajte manj za avtomobilska zavarovanja

Postanite uporabnik aplikacije DRAJV, ki spremlja način vožnje.

Z varno vožnjo in uporabo brezplačne mobilne aplikacije DRAJV boste varni vozniki za avtomobilska zavarovanja plačali manj.

Z aplikacijo DRAJV do ugodnosti

Aplikacija DRAJV pri vožnji spremlja hitrost, sile pri zaviranju, pospeševanju in vožnji v ovinek – varni vozniki boste nagrajeni.

Z redno uporabo aplikacije povečujete vrednost pridobljenih popustov vse do 25 %:

  • vsaj 300 posnetih km v najmanj 10 vožnjah prinaša 5 % popust pri avtomobilskih zavarovanjihi ali 50 % znižanje doplačila za mladega voznika;
  • po 300 km lahko s snemanjem dobrih voženj nadaljujete ter vsak mesec popust povečate še za 1 % (oziroma 2 %) za prevoženih vsaj 200 km (oziroma 400 km) mesečno.


Pri zbiranju popustov mora biti skupni rezultat voženj vedno vsaj 90 točk. Maksimalni seštevek popusta je 25 %.

6 razlogov za DRAJV

1 Do 25 % popusta na avtomobilska zavarovanja
2 Možnost pridobitve dodatnih ugodnosti in nagrad
3 Izboljšanje vaše vožnje
4 Brezplačna aplikacija
5 Preprosta uporaba
6 Z aplikacijo lahko dokažete, da ste varen voznik

Aplikacija DRAJV

Več o uporabi aplikacije, pridobitvi kode za popust, DRAJV izzivih in pogojih uporabe aplikacije preverite na
drajv.triglav.si
Prevzemi aplikacijo
Apple App Store Prevzemi
Android Google Play Prevzemi

Pogosta vprašanja

Ali lahko pridobljene popuste med letom izgubim?

Že doseženega popusta ne morete izgubiti tudi, če vam kasneje skupni rezultat ocene voženj pade pod 90 točk.

Ali so kakšne omejitve pri uporabi kode za popust pri zavarovanju?

Ugodnosti veljajo le za fizične osebe in za zavarovanje vozil v premijski skupini 01 (osebna vozila, razen avtodomov in motornih koles). Ena koda za ugodnost se lahko uporabi samo enkrat, kodo pa je potrebno pri sklenitvi zavarovanja pokazati s prikazom kode v aplikaciji DRAJV ali z dokumentom, ki ga prejmete na elektronski naslov. Če želite, da se vam na polici upoštevata oba popusta (do 25 % popust in zmanjšano doplačilo za mladega voznika), potrebujete dve kodi. Oba popusta se obračunata pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, zavarovanju voznika in zavarovanju splošnega avtomobilskega kaska. Znižano doplačilo za mladega voznika se omogoči pri sklepanju novih polic, obnovi polic in izvajanju sprememb na polici med letom, do 25 % popust pa lahko uporabite le pri sklepanju novih in pri obnovi zavarovanj, ne pa tudi med trajanjem zavarovanja.

Kakšne ugodnosti lahko pridobim z uporabo aplikacije DRAJV?

Če se izkažete kot varen voznik in bo vaša skupna ocena voženj vsaj 90 točk, vam ponujamo različne popuste pri sklenitvi avtomobilskih zavarovanj (zavarovanju avtomobilske odgovornosti, zavarovanju voznika in zavarovanju splošnega avtomobilskega kaska):


DO 25 % POPUSTA:

  • vsaj 300 posnetih km v najmanj 10 vožnjah vam prinaša 5 % popusta pri avtomobilskem zavarovanju – to je osnovni pogoj za pridobivanje nadaljnjih, mesečnih popustov;
  • po 300 km lahko s snemanjem dobrih voženj nadaljujete ter vsak mesec popust povečate še za 2 % (oziroma 1 %) za prevoženih vsaj 400 km (oziroma 200 km) mesečno.

Pri zbiranju popustov mora biti skupni rezultat voženj vedno vsaj 90 točk. Maksimalni seštevek popusta je omejen na 25 %.


50 % ZNIŽANO DOPLAČILO ZA MLADEGA VOZNIKA:

  • 50 % znižanje doplačila za mladega voznika (namesto 30 %, bo doplačilo za povečano nevarnost znašalo le 15 %) – ugodnost lahko pridobite takoj po izpolnjenih pogojih, ki veljajo tudi za 5 % popust (najmanj 300 posnetih km in najmanj 10 posnetih voženj);
  • možnost 100 % oprostitve doplačila za mladega voznika, in sicer v kombinaciji z ugodnostjo DRAJV kode (prejšnja alineja) in opravljenim preizkusom varne vožnje na Delavnici Triglav mladi ali na simulatorju varne vožnje. Pogoj za opravljanje ene od oblik preizkusa varne vožnje je opravljen e-izpit.
Kdaj zahtevam kodo?

Po izpolnjenih prvih pogojih (najmanj 300 km, najmanj 10 voženj in rezultat voženj vsaj 90 točk), lahko takoj zahtevate kodo, ki vam prinese bodisi 5 % popust pri sklenitvi avtomobilskega zavarovanja (zavarovanju avtomobilske odgovornosti, zavarovanju voznika in zavarovanju splošnega avtomobilskega kaska) ali pa 50 % znižanje doplačila za mladega voznika.

Če želite pridobiti višji odstotek popusta pri sklenitvi zavarovanja ali v primeru, ko ne potrebujete kode za znižano doplačilo za mladega voznika, kode za 5 % popust ne zahtevajte, ampak s snemanjem voženj nadaljujte in popust z vsakim mesecem dobrih voženj povečujte vse do 25 % ali do trenutka, ko želite popust uporabiti pri sklenitvi avtomobilskega zavarovanja.

Koliko časa lahko zbiram dodatni mesečni popust pri avtomobilskem zavarovanju?

Popust lahko zbirate največ 12 mesecev. Z zbiranjem mesečnih popustov začnete takoj, ko izpolnite osnovne pogoje za prvih 5 % popusta oziroma za znižano doplačilo za mladega voznika (najmanj 300 posnetih km, najmanj 10 posnetih voženj in rezultat vsaj 90 točk). Pri tem se mesec, v katerem ste izpolnili osnovni pogoj/popust, že šteje v teh 12 mesecev. Npr., če osnovni pogoj, to je 5 % popust, izpolnite v januarju, boste lahko mesečne popuste zbirali do vključno decembra.

Sem še mladi voznik, ali lahko pri zavarovanju izkoristim oba popusta?

Lahko, a v tem primeru potrebujete dve kodi.