Motoristke in motoristi, sezona je v teku!

Preden se odpravite novim motorističnim doživetjem naproti, poskrbite za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.


Skupaj zmoremo več, zato pomagamo motoristom reševalcem!

Vabimo vas v AMZS Center varne vožnje na Vransko, kjer se boste lahko ob predhodni prijavi udeležili brezplačnih delavnic varne vožnje za motoriste in s tem poskrbeli za večjo varnost na naših cestah. Zavedamo se, da so motoristi reševalci največkrat na kraju prometne nesreče prvi, pri tem pa so tudi sami izpostavljeni številnim nevarnostim in zapletom. Ker njihovo delo cenimo, bomo letos že osmič podarili sredstva za nakup preventivne motoristične opreme.


Kje in kdaj?

AMZS Center varne vožnje, Vransko

Torek, 22. 6. 2021, 15.00–20.10

Program bo v celoti namenjen večji varnosti motoristov v prometu. Preizkusili se boste lahko v različnih delavnicah varne vožnje:

  • upravljanje, vodenje in obvladovanje motocikla;
  • vožnja v ovinku z usmerjanjem pogleda  – uporaba stila vožnje in usmerjanje pogleda;
  • zaviranje z ABS – zaviranje v sili pri različnih hitrostih z uporabo sprednje, zadnje ali obeh zavor;
  • preverjanje tehnike vožnje po smernem vozišču;
  • veščine varne vožnje v ovinkih.

Poleg tega bomo za vas pripravili veliko zanimivih spremljevalnih aktivnosti, kot npr. zaviranje v sili pri večjih hitrostih.

Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

V primeru dežja ali sprejetja strožjih ukrepov z namenom omejevanja širjenja okužb, na katere Zavarovalnica Triglav nima vpliva, dogodek odpade, o čemer boste obveščeni preko elektronske pošte.

Prijave so možne do vključno petka, 18. 6. 2021, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Če bo vaša prijava uspešna, boste prejeli elektronsko sporočilo, v katerem bo zapisan tudi termin delavnice. Prosimo, da ga upoštevate, saj zaradi varnosti in zaščite obiskovalcev pred okužbo želimo preprečiti zbiranje večjega števila ljudi na prireditvenem prostoru. Dogodka se udeležite le, če ste popolnoma zdravi.Kako je potekal dogodek Motoristi za motoriste in katere veščine so urili motoristi spomladi letos, si lahko ogledate v videu.