Motoristke in motoristi, sezona je v teku!

Tudi lepi jesenski dnevi so priložnost za nova motoristična doživetja. A pri tem poskrbite za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.


Skupaj zmoremo več, zato pomagamo motoristom reševalcem!

Vabimo vas v AMZS Center varne vožnje na Vransko, kjer se boste lahko ob predhodni prijavi udeležili brezplačnih delavnic varne vožnje za motoriste in s tem poskrbeli za večjo varnost na naših cestah. Zavedamo se, da so motoristi reševalci največkrat na kraju prometne nesreče prvi, pri tem pa so tudi sami izpostavljeni številnim nevarnostim in zapletom. Ker njihovo delo cenimo, bomo letos že sedmič podarili sredstva za nakup preventivne motoristične opreme.


Kje in kdaj?

AMZS Center varne vožnje, Vransko

četrtek, 3. 9. 2020, 15.00 – 20.00

nedelja, 6. 9. 2020, 10.00 – 17.00

Program bo v celoti namenjen večji varnosti motoristov v prometu. Preizkusili se boste lahko v različnih delavnicah varne vožnje:

  • upravljanje, vodenje in obvladovanje motocikla;
  • vožnja v ovinku z usmerjanjem pogleda - uporaba stila vožnje in usmerjanje pogleda;
  • zaviranje z ABS – zaviranje v sili pri različnih hitrostih z uporabo sprednje, zadnje ali obeh zavor;
  • preverjanje tehnike vožnje po smernem vozišču;
  • veščine varne vožnje v ovinkih.

Poleg tega bomo za vas pripravili veliko zanimivih spremljevalnih aktivnosti na temo zaščitne opreme za motoriste in pravilnega vzdrževanja motornega kolesa.

Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

V primeru dežja dogodek odpade, o čemer boste obveščeni preko elektronske pošte.

Število prostih mest na delavnici varne vožnje je omejeno, zato vam priporočamo, da se na prireditev prijavite takoj, ko bodo prijave odprte. Prijave na dogodek bomo odprli v četrtek, 20. 8. 2020. Na dogodek se bo mogoče prijaviti do ponedeljka, 31. 8. 2020 oz. do zapolnitve prostih mest. Zaradi varnosti in zaščite obiskovalcev pred okužbo želimo preprečiti zbiranje večjega števila ljudi na prireditvenem prostoru, zato vas prosimo, da se držite dodeljenega termina delavnice, ki ste ga prejeli v povratnem mailu ob prijavi. Dogodka se udeležite le, če ste popolnoma zdravi.

Kako je potekal dogodek Motoristi za motoriste in katere veščine so urili motoristi v letu 2018, si lahko ogledate v videu.