Znižanje doplačila za mlade voznike

Vozniki z manj izkušnjami dokazano predstavljajo večje tveganje za nastanek prometne nesreče, zato se zanje povsod po svetu obračunava višja zavarovalna premija. Za voznike osebnih avtomobilov z manj kot tremi leti vozniških izkušenj (mladi vozniki) smo pripravili nekaj možnosti za pridobitev dodatnih vozniških izkušenj, s katerimi si lahko zagotovijo znižanje doplačila za povečano nevarnost ali celo 100 % oprostitev doplačila, ki sicer v Zavarovalnici Triglav znaša
30 % zavarovalne premije.
 

1. UPORABA APLIKACIJE DRAJV – 50 % ZNIŽANJE DOPLAČILA in
2. E-IZPIT + DELAVNICA TRIGLAV MLADI – 50 % ZNIŽANJE DOPLAČILA ali
3. E-IZPIT + TEČAJ NA SIMULATORJU VARNE VOŽNJE – 50 % ZNIŽANJE DOPLAČILA 

 

1. APLIKACIJA DRAJV

Naložite si brezplačno mobilno aplikacijo DRAJV, ki spremlja in ocenjuje način vaše vožnje. Posnemite vsaj 300 km z vsaj 10 vožnjami in pridobite kodo za 50 % znižanje doplačila. Ocena vaše vožnje mora biti vsaj 90 od skupno 100 točk. Koda za znižano doplačilo velja eno leto.

 

2. E-IZPIT IN DELAVNICA TRIGLAV MLADI

Brezplačna Delavnica Triglav mladi se izvaja po opravljenem zakonsko predpisanem Programu dodatnega usposabljanja za voznika začetnika, torej v istem dnevu.

Delavnico Triglav mladi izvajamo:

POZOR: Ko se prijavljate na Delavnico Triglav mladi poiščite posebej razpisane termine Zavarovalnice Triglav pri prijavi na Program dodatnega usposabljanja za voznika začetnika v  izbranem centru varne vožnje.
 

Z udeležbo na brezplačni Delavnici Triglav mladi bo vaše doplačilo na premijo za povečano nevarnost voznika z manj kot tremi leti vozniških izkušenj nižje in to za celotno obdobje povečane nevarnosti.

 

Delavnica Triglav mladi je sestavljena iz dveh delov:

  • e-izpita, ki predstavlja teoretični del Delavnice Triglav mladi in
  • praktičnega dela z vajo na poligonu.

Uspešno opravljen e-izpit je predpogoj za prijavo na program dodatnega usposabljanja voznika začetnika z Delavnico Triglav mladi.

 

Po opravljeni delavnici vam bomo na elektronski naslov poslali potrdilo o opravljeni Delavnici Triglav mladi. Izdano potrdilo je osnova za znižanje doplačila, ki ga lahko uveljavite z dnem predložitve Zavarovalnici Triglav. Potrdilo lahko uveljavite pri zavarovalnih zastopnikih in na poslovnih mestih Zavarovalnice Triglav, ki uporabljajo sklepalno aplikacijo Zavarovalnice Triglav.


Potrdilo za znižano doplačilo lahko uveljavite pri sklenitvi avtomobilskih zavarovanj Zavarovalnice Triglav za osebne avtomobile, ki jih uporablja na potrdilu navedena oseba. 

Znižano doplačilo lahko uveljavite pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, zavarovanju voznika za škodo zaradi telesnih poškodb in zavarovanju splošnega avtomobilskega kaska.  

 

Vsi, ki ste brezplačno Delavnico Triglav mladi opravili še pred 15. 6. 2015 imate znižano doplačilo za mladega voznika po takrat veljavnih pogojih.

 

3. E-IZPIT IN TEČAJ NA SIMULATORJU VARNE VOŽNJE

Tečaj varne vožnje se izvaja na simulatorju varne vožnje, ki se nahaja v Triglav Labu, Dunajska 20, v Ljubljani. Za tečaj na simulatorju, ki je brezplačen, se je potrebno predhodno prijaviti, in sicer tako, da najprej opravite e-izpit, nato pa se s kodo, ki jo boste prejeli na e-naslov, prijavite za tečaj na simulatorju. Za opravljanje tega tečaja ne potrebujete čakati, da preteče najmanj 6 mesecev od vašega opravljenega vozniškega izpita, kot to velja za opravljanje Delavnice Triglav mladi, ki je vezana na zakonsko predpisan Program dodatnega usposabljanja voznika začetnika.

Tečaj na simulatorju varne vožnje traja približno 15, 20 minut.


 


 

 

Prijavnica - tečaj na simulatorju 

Dodatne vsebine

TV oglas Triglav DRAJV
TV oglas Delavnica Triglav mladi