Na terenu že ekipe cenilcev

7. 11. 2014

V Zavarovalnici Triglav o dejanski višini škode zaradi obilnega deževja in poplav, ki so prizadeli številne kraje po Sloveniji, še ne moremo govoriti. Natančnejše ocene škode bodo znane šele v naslednjih dneh, ko se bodo razmere umirile. Na poplavljenih predelih države so že naše ekipe cenilcev, ob tem pa zavarovancem svetuje, da s prijavo škode ne hitite. Škodo lahko med drugim prijavite prek brezplačnih številk 080 555 555 ali 080 2864.

Vsem zavarovancem svetujemo, naj, če se soočijo s škodo zaradi naravne nesreče, postopajo po naslednjih petih korakih:
 

  • Najprej zavarujte človeška življenja.
  • Preprečite nadaljnjo škodo.
  • Če je le mogoče, naredite nekaj fotografij nastale škode.
  • Preverite zavarovano kritje na zavarovalnih policah in prijavite škodo.
  • Če so razmere varne, začnite s popravilom, istočasno pa poskrbite, da se do prihoda cenilca zavarovalnice ohranijo dokazila o nastali škodi.

Poti za prijavo škode

Oškodovanci se lahko za pomoč pri prijavi škode obrnete na svojega zavarovalnega zastopnika, na najbližje predstavništvo oz. zastopniško pisarno ali na sedež območne enote Zavarovalnice Triglav. Škodo lahko zavarovanci prijavite prek dežurnih brezplačnih telefonskih številk 080 555 555 ali 080 2864 oziroma spletne strani www.triglav.si. Za pomoč in pojasnila v primeru škodnih dogodkov in prijave škode na vozilih pa je na voljo tudi mobilna aplikacija, ki jo lahko brezplačno namestite preko Apple App Store in Google Play. Pri prijavi škode poškodovane stvari navedite čim natančneje in poslikajte nastalo škodo ter obvezno pripišite telefonsko številko, svoj elektronski naslov in številko transakcijskega računa za nakazilo škode.
 

Previdno z vozili in elektronskimi napravami

Posebno opozorilo velja za lastnike poplavljenih motornih vozil. Opozarjamo, da v teh primerih ne zaganjajte motorja vozila. Enako velja tudi za vse elektronske naprave. K popravilu motornih vozil je treba pristopiti po prijavi škode na osnovi navodil, ki vam jih bo posredoval cenilec. K sanaciji elektronskih naprav pa je treba pristopiti na osnovi navodil, ki jih boste prejeli od pooblaščenega servisa.
 

Izplačila škod že v nekaj dneh po cenitvi

V Zavarovalnici Triglav se zavedamo, da je ob takih škodnih dogodkih najpomembnejša hitra in učinkovita storitev, zato škodne dogodke obravnavamo strokovno in ažurno. Manjše škode na nepremičninah in premičninah izplačujemo že v nekaj dneh po cenitvi, če se stranka z oceno strinja. V primeru večjih škod se ob cenitvah z zavarovanci dogovorimo za način sanacije in ponudimo izplačilo akontacije, pri škodah na vozilih pa se z zavarovanci ob cenitvi dogovorimo o načinu sanacije škode.
 

Prijava škode preko spleta Prijava škode preko telefona Dokumenti
Škoda zaradi naraslih voda in poplav se lahko prijavi preko naše spletne strani www.triglav.si.

Za elektronsko prijavo boste potrebovali:
  • številko zavarovalne police ter
  • številko bančnega računa

Spletne aplikacije za prijavo škode:

Pri prijavi škode preko telefona 080 555 555 potrebujemo enake podatke kot pri elektronski prijavi:
  • številko zavarovalne police ter
  • številko bančnega računa,
saj nas skozi prijavo vodi operater EOSa.

Za prijavo škod  zaradi poplav se uporablja obrazec:


V primeru poplave vozila pa se uporablja obrazec:

Deli povezavo na:
Share on Google+