Poskrbite za svoje najdražje
Življenjsko zavarovanje za primer smrti
Zavarovanje zagotavlja izplačilo dogovorjene zavarovalne vsote upravičencu v primeru smrti zavarovane osebe med trajanjem zavarovanja.
ZA VARNEJŠO PRIHODNOST
LAJF – življenjsko in nezgodno zavarovanje za mlade
Kratkoročno zavarovanje za mlade od 18. do 35. leta starosti za primer nezgode in smrti.
Vaše imetje brez dolgov
Življenjsko zavarovanje kreditojemalcev
Zavarovanje je namenjeno finančni varnosti najbližjih, saj se v primeru najhujšega kredit poplača iz sklenjenega zavarovanja.
Preudarna odločitev
Življenjsko zavarovanje z delnim povračilom premije
Zagotovite svojim najdražjim finančno varnost, če se vam zgodi najhujše, ob tem pa varno varčujte.
Poskrbite za tiste, ki jih imate najraje
Življenjsko zavarovanje Jesen življenja
Vseživljenjsko zavarovanje, ki zagotavlja izplačilo dogovorjene zavarovalne vsote upravičencu v primeru smrti zavarovane osebe med trajanjem zavarovanja.
Prilagodljivo za vse
Fleksi
Zavarovanja iz skupine Fleksi združujejo dolgoročno varčevanje v skladih in življenjsko zavarovanje z odprto zavarovalno dobo.

Finančna varnost v primeru najhujšega

Ste se že kdaj vprašali, zakaj je koristno skleniti življenjsko zavarovanje?

  • Socialna varnost najbližjih – če se zgodi najhujše, bodo vaši najbližji pokrili stroške kredita, šolanja otrok ...
  • Prilagojeno življenju posameznika – ker se v življenju srečujete z novimi situacijami (nakup nepremičnine, rojstvo otroka ...), lahko ustrezno povečate zavarovalno vsoto.
  • Visoke zavarovalne vsote ob nizkih premijah – za relativno nizko premijo lahko svojim najbližjim zagotovite visoko izplačilo v primeru najhujšega.
  • Kombinacije z dodatnimi zavarovanji – s priključitvijo posameznih dodatnih zavarovanj poskrbite za lastno varnost v primeru nezgode ali bolezni.
Koliko bi potrebovali
vaši najbližji?
IZRAČUNAJTE
Koliko bi potrebovali
vaši najbližji?
IZRAČUNAJTE

Pogosta vprašanja

Ali je ob sklenitvi zavarovanja pomembno moje zdravstveno stanje?

Zavarovalnica bo v postopku sprejema preverila vaše zdravstveno stanje in vaš življenjski slog. Zavaruje namreč le zdrave osebe, tiste, ki niso popolnoma zdrave, pa pod dopolnilnimi pogoji. Pomembno je, da ob sklenitvi zavarovanja korektno navedete informacije, po katerih sprašuje zavarovalnica, ker v nasprotnem primeru ni zagotovljeno, da boste ob nastanku zavarovalnega primera prejeli celotno izplačilo.

Bolj kot smrt me skrbi invalidnost, kaj mi priporočate?

Invalidnost lahko povzroči korenito spremembo v vašem življenju, ki je nemalokrat povezana z večjimi finančnimi obveznostmi. Primanjkljaj, ki nastane kot posledica invalidnosti zaradi nezgode, lahko nadomestite z izplačilom iz sklenjenega Dodatnega nezgodnega zavarovanja oseb. Invalidnost pa je lahko tudi take narave, da postanete trajno nezmožni za delo. Invalidska pokojnina je bistveno nižja od redne mesečne plače, vaše obveznosti pa se ne spremenijo. Ravno nasprotno. Zaradi prilagoditve novim okoliščinam se navadno še povečajo. Za svojo finančno zaščito tako lahko poskrbite s pravočasno sklenitvijo Zavarovanja za delovno nezmožnost.

Kako veliko je tveganje, da se mi bo kaj zgodilo in bom potreboval(a) zavarovanje?

Življenje je polno nepričakovanih dogodkov. Žal ne morete vselej z gotovostjo napovedati, kaj vas čaka. Lahko pa s testom preverite, kako vaš življenjski slog, navade in razvade vplivajo na tveganja, ki ste jim izpostavljeni, ter izračunate svoj indeks tveganja.

Kje dobim informacije o vseh mojih življenjskih zavarovanjih?

Informacije o vseh vaših življenjskih zavarovanjih lahko najhitreje dobite v spletni poslovalnici i.triglav.

Kolikšna je priporočljiva zavarovalna vsota za življenjsko zavarovanje?

Pri določanju zavarovalne vsote je treba upoštevati vaše potrebe. Določite jo tako, da bi v primeru vaše smrti pokrila finančne obveznosti, ki bi lahko bremenile vaše družinske člane, in vsaj za neko obdobje nadomestila izpad dohodka. Upoštevati je treba: višino dohodka, mesečne izdatke, premoženje, število odvisnih oseb, obstoječa zavarovanja, finančne obveznosti. Priporočljivo zavarovalno vsoto si lahko izračunate z orodjem za izračun zavarovalne vsote.

Complementary Content
${loading}