Znižanje doplačila za mlade voznike

Vozniki z manj izkušnjami dokazano predstavljajo večje tveganje za nastanek prometne nesreče, zato se zanje povsod po svetu obračunava višja zavarovalna premija. V naši zavarovalnici posebno pozornost posvečamo mladim voznikom - voznikom osebnih avtomobilov z manj kot tremi leti vozniških izkušenj – zato smo zanje pripravili nekaj možnosti za pridobitev dodatnih vozniških izkušenj in praktičnih nasvetov, s katerimi si lahko zagotovijo znižanje doplačila za povečano nevarnost ali celo
100 % oprostitev doplačila:

  • 50 % znižanje doplačila - aplikacija DRAJV in
  • 50 % znižanje doplačila - e-izpit in preizkus varne vožnje:  

    - s praktično vajo na poligonu (Delavnica Triglav mladi) ali

    - s tečajem na simulatorju varne vožnje.

APLIKACIJA DRAJV

Naložite si brezplačno mobilno aplikacijo DRAJV, ki spremlja in ocenjuje način vaše vožnje. Posnemite vsaj 300 km z vsaj 10 vožnjami in pridobite kodo za 50 % znižanje doplačila. Skupna ocena vaših voženj mora biti vsaj 90 od skupno 100 točk. Koda za znižano doplačilo velja eno leto – z njo si zagotovite 50 % oprostitev doplačila za obdobje do enega leta. Kar 100 % oprostitev doplačila pa si lahko zagotovite, če boste dodatno opravili tudi e-izpit in preizkus varne vožnje.

E-IZPIT IN PREIZKUS VARNE VOŽNJE

Opravljen e-izpit je predpogoj za prijavo na preizkus varne vožnje, ki ga lahko izvedete na dva načina:

ALI

NE PREZRITE

  • Po uspešno opravljenem e-izpitu, boste na e-naslov prejeli kodo, katero vnesite v prijavo na preizkus varne vožnje. Pogoj za prijavo na e-izpit je uspešno opravljen vozniški izpit za osebno vozilo.
  • Pri prijavi na Delavnico Triglav mladi poiščite posebej razpisane termine Zavarovalnice Triglav za program dodatnega usposabljanja za voznika začetnika. Delavnica Triglav mladi se izvaja takoj po opravljenem zakonsko predpisanem programu dodatnega usposabljanja za voznika začetnika v izbranem centru varne vožnje, torej v istem dnevu, in traja 45 minut.
  • Tečaj na simulatorju varne vožnje traja približno 15-20 minut. Za opravljanje tega tečaja ni treba čakati, da preteče najmanj 6 mesecev od vašega opravljenega vozniškega izpita, kot to velja za opravljanje Delavnice Triglav mladi, ki je vezana na zakonsko predpisan program dodatnega usposabljanja voznika začetnika.
  • Po uspešno opravljenem preizkusu varne vožnje na Delavnici Triglav mladi ali simulatorju, vam bomo na elektronski naslov poslali potrdilo, ki je osnova za znižanje doplačila - uveljavite ga lahko z dnem predložitve pri zavarovalnih zastopnikih ali na poslovnih mestih Zavarovalnice Triglav, ki uporabljajo sklepalno aplikacijo Zavarovalnice Triglav. Znižanje doplačila velja za celotno obdobje povečanja nevarnosti, in sicer za osebne avtomobile, ki jih uporablja na potrdilu navedena oseba. 

 

Predstavili smo vam več možnosti za znižanje doplačila za povečano nevarnost, ki v Zavarovalnici Triglav znaša 30 % zavarovalne premije pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, zavarovanju voznika in zavarovanju splošnega avtomobilskega kaska. Izberite tisto, ki vam najbolj ustreza in si zagotovite vsaj
50 % znižanje doplačila - znašalo bo le 15 % premije.

 

S kombinacijo uporabe aplikacije DRAJV, e-izpita in preizkusa varne vožnje na poligonu ali na simulatorju, pa si lahko zagotovite kar 100 % oprostitev doplačila.

 

 

 

Prijavnica - tečaj na simulatorju

 


 

 

Dodatne vsebine

TV oglas Triglav DRAJV
TV oglas Delavnica Triglav mladi